CREATIVEMAP

A www.creativemap.eu oldal a Create to Gather c. projekt keretében azért jött létre, hogy a Bihar-Hajdú-Bihar Eurorégió kreatív vállalkozásait összehozza egy platformon belülre, támogatva ezzel a határon átnyúló együttműködéseket a kreatív iparágban. Az oldalra makerspace típusú műhelyek, kreatív vállalkozások regisztrálhatnak, biztosítva egyfajta fórumot számukra, ahol megtalálhatják a számukra szükséges helyeket, eszközöket, együttműködő partnereket, eseményeket.

 

A platformon regisztrált cégeknél a projekt keretében megszerezhető brand is megjelenítésre kerül, megmutatva ezzel azt, hogy az adott vállalkozás termékei biztosan a Bihar-Hajdú-Bihari régióban készültek.

 

Az oldalon egy térkép segítségével dinamikusan lehet keresni vállalkozásokat, műhelyeket, eseményeket, így elég csak a térkép egy adott részére fókuszálni, hogy megtaláljuk a számunkra releváns találatokat.

Azok a vállalkozások, akik regisztrálnak, egy zárt Facebook csoportba is bekerülnek, elősegítve a hatékonyabb kommunikációt. Ebben a csoportban tippeket, javaslatokat, segítséget kaphatnak a tagok.

A platform a kommunikáció hatékonyságának növelésének érdekében jelenleg két nyelven is elérhető, magyarul és románul, de a jövőben további nyelvekkel bővülhet. Az IP cím alapján automatikusan felismeri az adott hely nyelvét, így automatikusan átáll a nyelv, de emellett persze kézzel is állíthatóak a nyelvi beállítások.

A platform használatát egy videó segítségével ismerhetjük meg részletesen, illetve ezen a linken is elérhető egy részletes leírás.